lørdag den 26. december 2009

Açaí, açaí og mere açaí

Hej allesammen.

Saa er det blevet tid til en lille update hernedefra det varme Brasilien. I min soegen efter inspiration til nye superfrugt produkter er jeg rykket vaek fra Brasiliens absolut stoerste turistomraade, Copacabana, til den lille by, Arraial do Cabo.

Allerede i Rio bemaerkede jeg den stadig stoerre interesse og soegen efter açaí og andre Amazonas superfrugter blandt de lokale, men efter min ankomst til denne lille strandby, er det nu helt tydeligt at açaí er blevet 100% integreret brasilianernes hverdagskost.

De smaa açaí salgsboder, som findes ved de fleste gadehjoerner praeger bybilledet og de lokale er alle bevidste om at kvaliteten skal vaere i top ellers gaar de videre til naeste bod. Dette skaber masser af konkurrence mellem salgsboderne, hvilket i sidste ende goer at açaí produkternes kvalitet altid holdes forholdsvist hoejt.

Disse salgsboder saelger alt fra frisklavet juice, smoothies til cremede sorbet is. Det er superdejligt at se at açaí ikke kun skaber arbejdspladser i Amazonas, men over hele Brasilien. Hvis der dog lige skal vaere en lille negativ kroelle paa det hele saa er det altsaa brasilianernes afhaengighed af sukker. Alt skal bare vaere saa supersoedt, hvilketdesvaerre ogsaa goer sig gaeldende for deres açaí produkter. Man kan altsaa ikke blande 2 spiseskeer sukker i sin açaí juice og stadig forvente at den er sund :-) Men saadan er tingene nu en gang hernede. Jeg plukker dog kun de aller aller bedste idéer hernedefra, for derefter at lave et sundt, oekologisk og hoejkvalitets Bramistoprodukt, som falder i danskernes og europaernes smag. Det er i bund og grund hvad Bramisto gaar ud paa. De bedste oekologiske raavarer, som omdannes til produkter der falder europaernes smag.

Jeg vil slutte for denne gang, men tjek endelig Bramisto Bloggen ud loebende. Der kommer flere indlaeg lige om lidt ;-)

Um bom dia para todos!

Rafael

Ingen kommentarer:

Send en kommentar